Verkiezingen ’09: LSP wil ontgoochelde linkse stemmers bereiken

Redactie KW

Er zijn ook partijen zoals de LINKSE SOCIALISTISCHE PARTIJ die aan de verkiezingen deelnemen maar zich geen illusies maken. Op een zetel in het Vlaams parlement rekenen ze niet bij de LSP. Als kleine linkse partij is het moeilijk om aan de bak te komen zij mikken vooral op de ideologisch bewogen en gemotiveerde kiezer.

Wie op 7 juni voor het Vlaams parlement op de LINKSE SOCIALISTISCHE PARTIJ stemt kan tussen kiezen tussen 12 kandidaten en evenveel opvolgers. LSP wil deze verkiezingen vooral een signaal geven en als vertegenwoordigers van “Jan met de Pet” maar één punt op de politieke agenda plaatsen.

De LSP komt op in alle Vlaamse provincies. Hun campagne kost 30.000 euro. Als kleine linkse partij is het niet makkelijk om je boodschap aan de man te brengen.

Met deze stembusgang wil LSP vooral ontgoochelde linkse stemmers bereiken. Zij zijn ooit uit de Sp.a vertrokken omdat ze de socialisten te rechts vonden. Het buitenland is voor de kleine linkse socialisten het lichtend voorbeeld om ooit een groot front te vormen.

LSP komt ook op voor de Europese verkiezingen. Zij vormen samen kartel met de Waalse Ligue Communiste Révolutionnaire.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier