Verkiezingen ’09: CD&V houdt slotmeeting

Redactie KW

CD&V West-Vlaanderen heeft gisteravond zijn slotmeeting voor de verkiezingen gehouden in Gistel. Het was alle hens aan dek. De kandidaten benadrukten wat er allemaal op het spel staat. Ze drukten hun militanten op het hart dat elke stem telt en dat campagne voeren tot de laatste snik belangrijk is.

Voor de stemmenkanonnen is de voornaamste zorg met hoeveel stemmen ze straks worden herkozen. Zij hoeven niet te vrezen voor hun plaatsje. Voor nieuwkomers ligt dat even anders. Naast het voeren van een slopende campagne speelt ook nog eens de stress mee of het allemaal wel iets zal op leveren.

“Het is de eerste keer dat ik campagne voer voor zo’n grote regio,” zegt kandidate Anja Pilet, achtste op de Europese lijst. “Ik heb mij al kandidaat gesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen. Nu voor Europa met kiesgebied heel Vlaanderen dat is zeer groot. We doen ons best en we zullen zien en de rest komt wel.”

Ook boegbeeld Jean-Luc Dehaene maakte even zijn opwachting in Gistel om de CD&V nog eens flink in te peperen dat de campagne tot aan het stemhokje loopt.

“Omdat alle enquetes en overal aantonen dat heel wat kiezers zelfs tot 20% tot op de vooravond van de verkiezingen niet weten voor wie ze gaan stemmen en je dus tot het einde moet volhouden.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier