Verkeerslichten werken één keer in elf jaar

Redactie KW

Al sinds 1999 staan er acht verkeerslichten compleet nutteloos te wezen op een kruispunt in Kortrijk. Ze hebben gewerkt op één blauwe maandag in 2001, nadien nooit meer. Sindsdien hebben wel al vier ministers van Openbare Werken zich over de lichten gebogen. Het prijskaartje loopt al op tot 695.000 euro en meer, zo meldt Het Laatste Nieuws.

De meest nutteloze verkeerslichten van het land staan op het kruispunt van de steenweg N43 met de afritten van de Kortrijkse ring. Ze werden neergepoot in 1999 -kostprijs 24.200 euro – en in werking gezet op maandag 3 september 2001. Om ze na één dag meteen weer uit te schakelen, want het verkeer draaide volledig in de soep. Sindsdien staan ze al jarenlang te knipperen op oranje.

Twintig parlementaire vragen later…

Twintig parlementaire vragen werden er al over gesteld. Aan vier opeenvolgende Vlaamse ministers van Openbare Werken. Het resultaat is één onwaarschijnlijke opvolging van plannen, verkeerstellingen, studies, commissies en adviezen. Met als conclusie dat de lichten pas in werking worden gesteld als een kruispunt even verderop wordt veranderd in een rotonde. Pas dit jaar heeft minister Hilde Crevits (CD&V) aangekondigd dat de werken deze zomer worden aanbesteed en dat ze 140 dagen duren.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier