Verkeerslichten en carpoolparking nabij af- en oprit A19 in Menen

Redactie KW

Vanaf 9 januari wordt er gewerkt op het gevaarlijk kruispunt van de N32 met de op- en afritten van de A19 in Menen. Er komen verkeerslichten en een carpoolparking. De werken worden in 2 fases uitgevoerd en die zullen uiteraard hinder veroorzaken.

Het op- en afrittencomplex van de A19 in Menen is bijzonder gevaarlijk voor wie de N32 moet oversteken. Het kan er behoorlijk druk zijn. Om de verkeersveiligheid te verhogen komen er verkeerslichten en middengeleiders.

Tussen de oprit Ieper en de autosnelweg wordt ook een carpoolparking aangelegd. Het einde van de werken is voorzien tegen einde maart. Op voorwaarde dat de weersomstandigheden normaal zijn.

Verkeershinder

De werken worden in twee fases uitgevoerd. Bij de eerste fase wordt gewerkt aan de kant van Ieper en wordt aan die kant de op- en afrit afgesloten. Op de N32 is enkel verkeer in de richting van Roeselare mogelijk. Het verkeer richting Frankrijk wordt omgeleid via de Bruggestraat, Kortewaagstraat, Krommebeekstraat en Moorselestraat. De eerste fase duur t zo’n 5 weken.

Bij de tweede fase wordt gewerkt aan de kant van Kortrijk. Aan die kant worden de op- en afritten afgesloten en op de N32 kan alleen verkeer richting Roeselare door.

Het verkeer richting Frankrijk gebruikt dezelfde omlegging als in de eerste vijf weken. Ook aan die kant duren de werken dus 5 weken.

(Jg)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier