Verkeershinder verwacht door werken op kruispunt aan Ringlaan in Tielt

Redactie KW

Het Agentschap Wegen en Verkeer begint op maandag 4 juni met de herinrichtingswerken aan het kruispunt van de Ringlaan-Bruggestraat-Wingensesteenweg. Het kruispunt wordt heraangelegd. De werken zullen duren tot halfweg september.

Het kruispunt wordt heraangelegd met bijzondere aandacht voor verkeersveilige fietsoversteken. De werken omvatten onder meer de aanleg van nieuwe fietspaden in rood asfalt, de aanleg van voetpaden in betonstraatstenen, de aanpassen van de bestaande middengeleiders en de aanleg van nieuwe boordstenen, greppels en straatkolken.

Aansluiten riolering ziekenhuis

Tevens worden de noodzakelijke rioleringswerken onder de Ringlaan voor de aansluiting van het uitgebreide Sint-Andriesziekenhuis op dit rioleringsnet uitgevoerd. Er is een gefaseerde uitvoering voorzien, waarbij maximaal rekening wordt gehouden met de doorstroming van het verkeer.

In de eerste fase, van 4 juni tot en met 3 juli, is de Wingensesteenweg, het wegvak tussen de Ringlaan en het kruispunt met de Stokerijstraat, volledig afgesloten voor alle verkeer. Op de Ringlaan wordt ter hoogte van het kruispunt met de Wingensesteenweg de rijbaan plaatselijk versmald van 2×2 naar 2×1 rijstrook. Er worden verschillende omleidingen voorzien. (LVA, foto Google Street View)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier