Verkeerscampagne Veilige Nachten van start gegaan in Waregem

Redactie KW

De Bob-eindejaarscampagne is aan de 17de editie toe en loopt over een periode van acht weken tot 27 januari 2014.

Het zijn drukke tijden voor West-Vlaams gouverneur Carl Decaluwé. Na de zware kettingbotsingen en de hevige storm eerder deze week maakte hij vrijdagavond de start mee van de actie Verkeersveilige Nachten 2013. De BOB-eindejaarscampagne 2013-2014 loopt voor de eerste keer over een periode van acht weken. Deze begon op vrijdag 29 november en eindigt op maandag 27 januari 2014.

Alle negentien politiezones van West-Vlaanderen alsook de federale wegpolitie zullen specifieke controles organiseren tijdens de zeventiende editie van de Verkeersveilige Nachten. Vrijdagavond startte de zone MIRA om 22 uur met een eerste controle langs de Expresweg in Waregem.

Alle bestuurders die aan de kant werden geplaatst werden moesten een ademtest afleggen. De politie controleerde de bestuurders ook op rijden onder invloed van drugs. Niet-positieve bestuurders kregen de traditionele BOB-sleutelhanger mee. Na de controle in Waregem volgden nog andere controles in de MIRA-zone, onder meer in Avelgem en Zwevegem.

(NSK)

Verkeerscampagne Veilige Nachten van start gegaan in Waregem

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier