Verkeer richting kust in de knoop: Oostende niet meer bereikbaar met auto

Redactie KW

Het verkeer richting kust zit zondagmiddag zwaar in de knoop, met lange files op de E40 en op de voornaamste alternatieve wegen. De combinatie van verschillende ongevallen en de toestroom van dagjestoeristen zorgt voor accordeonfiles over een lange afstand, zegt Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum.

De drukte startte rond 9 uur en werd verergerd door zeven ongevallen tussen 9.30 uur en 10 uur tussen Erpe-Mere en Drongen. “Het ging vooral om kop-staartaanrijdingen door het onvoldoende afstand houden. Die ongevallen zijn volledig afgehandeld maar rond 12 uur gebeurde een nieuwe aanrijding in Erpe-Mere, waardoor er opnieuw vertragingen tot een half uur zijn. Ook tussen Wetteren en Drongen is het aanschuiven. Tussen Brussel en Oostende zijn er op de E40 accordeonfiles op lange afstand”, zegt Beeckman.

De federale politie meldt sterk vertraagd verkeer van Affligem tot Erpe-Mere, van Oosterzele tot Sint-Denijs-Westrem, en van Oudenburg tot Oostende. Op de gekende alternatieve wegen is het eveneens aanschuiven. Het gaat onder meer om de Expressweg N49 richting Knokke en de N8 richting Westkust.

De lokale politie waarschuwt ook dat Oostende niet meer bereikbaar is met de auto. “Het evenement Oostende voor Anker zorgt voor extra verkeershinder. Het is ongeveer zeven kilometer aanschuiven om Oostende binnen te rijden en je verliest er tot een uur. Het is aangeraden om de stad te vermijden, want ook de parkings zitten vol”, zegt Beeckman.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier