Zwevegemse Kouterwijk enkele dagen volledig verkeersvrij

Redactie KW

Op de Kouterwijk in Zwevegem is men al een tijdje bezig met het heraanleggen van voetpaden en wegenis. Vanaf dinsdag 10 oktober is alle verkeer in de wijk voor een tiental dagen verboden.

Na het afwerken van de bestratingswerken in de A. Rodenbachstraat en de H. Consciënsestraat is het de beurt aan de asfaltwerken in de Kouterwijk. In de Hugo Verrieststraat, van huisnummer 2 tot het fietspad op de oude spoorwegbedding, P. Benoitstraat, A. Rodenbachstraat en de H. Consciënsestraat en in de garageweg tussen de Kouterstraat en het park zal het asfalt afgefreesd worden en zal er een nieuwe asfaltverharding aangelegd worden. Om deze werken snel, efficiënt, veilig en kwalitatief te laten verlopen, worden de freeswerken en asfaltwerken in één beweging uitgevoerd voor alle desbetreffende straten.

De start van de freeswerken is voorzien op dinsdag 10 oktober. Afhankelijk van de vooruitgang wordt enkele dagen later gestart met de asfaltwerken. Op het einde worden de wegmarkeringen aangebracht. Men verwacht dat de asfalteringswerken beëindigd zal zijn op vrijdag 20 oktober. Dit wil zeggen dat vanaf dinsdag 10 oktober om 6 uur ‘s morgens de volledige zone moet vrij zijn en dat alle auto’s buiten die zone moeten gestald worden. Er zal door de politie strikt toegezien worden op de naleving hiervan. Buiten de werkuren wordt er ook omwille van veiligheidsredenen geen verkeer toegelaten in de werfzone. In het weekend zal strikt noodzakelijk verkeer (voor eventueel in- of uitladen) gedoogd worden. Van zodra dit technisch mogelijk is, zullen bepaalde delen van de werfzone terug vrijgegeven worden voor het verkeer.

(GVZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier