Zwevegem Shopping woensdag hele dag onbereikbaar

Redactie KW

Woensdag 17 september wordt een nieuwe toplaag aangebracht in de Harelbeekstraat in Zwevegem. Daardoor zal het winkelcentrum Zwevegem Shopping een hele dag onbereikbaar zijn.

De tweede fase van de rioleringswerken in de Harelbeekstraat, vanaf de Hinnestraat tot aan het Guldensporenpad, is bijna voltooid. Deze strook wordt op woensdag 17 september voorzien van een eerste laag asfalt. De voetpaden en parkeerstroken zijn in deze zone al afgewerkt, zodat verkeer opnieuw mogelijk zal zijn, aansluitend op de asfaltwerken.

Tegelijk wordt dan de toplaag asfalt aangebracht in het eerste gedeelte, vanaf de ovonde aan de N391 tot aan het Guldensporenfietspad. “Dit houdt in dat alle verkeer woensdag onmogelijk zal zijn in de zone 1 en 2, vanaf de ovonde aan de N391 tot aan de Hinnestraat. Het winkelcentrum zal dus onbereikbaar zijn voor alle autoverkeer. Fietsers en voetgangers zullen wel het winkelcentrum kunnen bereiken”, waarschuwt schepen van openbare werken Marc Desloovere.

Aangepaste kleur voor fietsoversteek

Ook de oversteek voor fietsers ter hoogte van het Guldensporenfietspad wordt op die dag mee geasfalteerd. Hiervoor wordt een aangepaste kleur gekozen die de verkeersveiligheid ten goede moet komen.

Vanaf maandag 22 september starten de werken voor de derde fase, het gedeelte tussen de rotonde aan de Bekaertstraat tot aan de Hinnestraat.

(GVH – Foto GVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier