Zware verkeershinder in Heistlaan tijdens nieuwe fase heraanleg A11

Redactie KW

Naar aanleiding van de aanleg van de A11 gaan op 11 maart de herinrichtingswerken op de Heistlaan een nieuwe fase in. Die werken kunnen tot zware verkeershinder leiden.

De afgelopen maanden werd de rijstrook langs de kant van tearoom/restaurant ‘t Hespekotje aangelegd. Nu deze werken afgerond zijn, is de andere kant aan de beurt. Hierdoor zal er gedurende twee maanden slechts eenrichtingsverkeer mogelijk zijn, in de richting van Heist. Het verkeer dat richting Expressweg naar Antwerpen, Dudzele en Westkapelle wil, moet omrijden via de Alfred Ronsestraat.

> Fase 1: 11 maart 2015 – 18 maart 2015

Vanaf 11 maart 2015 is er op de Heistlaan enkel nog verkeer richting Heist mogelijk. Verkeer dat vanuit Heist naar Dudzele, Westkapelle of de Expressweg naar Antwerpen wil, moet omrijden via de Alfred Ronsestraat. Fietsers volgen tijdens fase 1 nog steeds de omleiding via de Fonteinestraat.

> Fase 2: 18 maart 2015 – 18 mei 2015

Vanaf 18 maart 2015 kan het verkeer op de Heistlaan gebruikmaken van de nieuw aangelegde tunnel. Er geldt nog steeds eenrichtingsverkeer richting Heist, het verkeer dat naar de Dudzelestraat (N376) wil moet de omleiding via de Alfred Ronsestraat volgen. De fietsomleiding via de Fonteinestraat wordt verplaatst naar de Heistlaan. Daar is ondertussen een dubbelrichtingsfietspad aangelegd aan de zijde van de kanalen. De fietsers die van het jaagpad komen, kunnen dan de omleiding via de Heistlaan volgen. Het gemotoriseerd verkeer volgt nog steeds de omleiding via de Alfred Ronsestraat, zoals aangegeven in fase 1.

(DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier