Zware geldboete voor trucker uit Gistel die rusttijden aan laars lapt

Redactie KW

In de zomer van 2014 respecteerde trucker Tom D. uit Gistel maar liefst 21 keer zijn opgelegde rij- en rusttijden niet.

“Mijn cliënt is zelfstandig vrachtwagenchauffeur en heeft geen tijd op overschot. Bovendien zijn de marges in de transportsector uiterst klein. Elke minuut telt dus.” De advocaat van een 42-jarige trucker uit Gistel probeerde in de Brugse politierechtbank met alle middelen een zware boete voor zijn cliënt te ontlopen.

In de zomer van 2014 respecteerde trucker Tom D. maar liefst 21 keer zijn opgelegde rij- en rusttijden niet. Opvallend: dit gebeurde in amper een kleine maand tijd, wat erop wijst dat de man elke dag de regels aan zijn laars lapte. Bij een controle bleek ook het controleapparaat niet volledig in orde. Omdat D. weigerde zijn minnelijke schikking van enkele duizenden euro’s te betalen, kreeg de zaak woensdag een staartje in de politierechtbank.

De politierechter oordeelde naar eigen zeggen mild en legde de man een geldboete op van 3.000 euro, waarvan 2.600 euro effectief. “Zo komt hij er nog nét iets goedkoper vanaf dan met de voorgestelde minnelijke schikking”, besluit zijn advocaat.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier