Zware boete voor radiozender MNM in Kortrijk

De auto van MNM reed in de Beheerstraat op een stuk dat enkel door fietsers en bussen mag worden gebruikt. © Foto JVGK
Redactie KW

Radiozender MNM krijgt straks een zware boete in de bus.

Momenteel rijdt presentator Tom De Cock samen met zangeres Jelle Van Dael, blogger Zaka en een vertegenwoordiger van de Vlaamse Scholierenkoepel Vlaanderen rond: zij zijn namelijk de jury voor de wedstrijd Strafste School van Vlaanderen.

Deze namiddag waren ze te gast in Kortrijk en meer bepaald in het Rhizo, campus Sint-Niklaas in de Burgemeester Nolfstraat. Een straat die niet zo gemakkelijk te bereiken is. En dat mocht MNM ervaren: de jury moest aan het begin van de straat zijn, aan het kruispunt met de Beheerstraat, maar kwam eerst via het oude gerechtsgebouw. Uiteindelijk draaide de auto vanuit de Hendrik Beyaertstraat de Beheerstraat in. Iets wat enkel bussen mogen doen… Daarop staat een boete van categorie drie ofwel 165 euro.

Zes

Overigens was MNM lang niet de enige die deze verkeersregel niet volgde. “De agent die in de Beheerstraat een oogje in het zeil houdt, zegt dat er in een uurtje tijd al zes automobilisten doorreden”, stelde burgemeester Vincent Van Quickenborne, die MNM mee opwachtte, net voor de aankomst van de jury. “Zij mogen zich alvast aan een zware boete verwachten.” (AXV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier