Zorgt heraanleg van slechte kasseiweg in Aarsele er voor dat er straks nog sneller gereden wordt?

Redactie KW

Nadat de Neringenstraat in Aarsele er jarenlang lamentabel bijlag, wordt de kasseiweg tussen Aarsele en Kanegem grondig aangepakt. Goed nieuws voor de bewoners, al hebben die daar ook hun bedenkingen bij.

Door de zwakke fundering is het wegdek her en der verzakt. Tijdens een infosessie werden de plannen woensdagavond uit de doeken gedaan. Schepen Veerle Vervaeke (Open Vld) gaf duiding. “De kasseiweg wordt onderliggend verstevigd en in zijn oorspronkelijke staat heraangelegd. Richting Kanegem komt er aan de rechterkant een afgescheiden fietspad voor de twee rijrichtingen. Vanaf de bebouwde kom verdwijnt dit fietspad. In de plaats daarvan komen er comfortstroken waarop auto’s kunnen uitwijken of parkeren. Fietsers kunnen hier op de openbare weg rijden.”

Zorgt heraanleg van slechte kasseiweg in Aarsele er voor dat er straks nog sneller gereden wordt?

Enkele aanwezige bewoners vrezen dat, eens de putten weggewerkt zijn, er nog sneller doorheen de lange rechte weg gereden zal worden. “En met het verdwijnen van het afgelijnd fietspad binnen de bebouwde kom, net na de bocht vanuit Kanegem, zal er een heel gevaarlijke situatie ontstaan voor fietsers,” klinkt het. De logica dat er geen fietspaden hoeven te zijn binnen de bebouwde kom lijkt hier een uitdaging te worden. De werken starten in het najaar van 2017 en zullen anderhalf jaar duren.

(PJD – Foto Google/PJD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier