Zoon dokter Gyselbrecht krijgt rijverbod voor zware snelheidsovertreding

© BELGA
Redactie KW

Peter Gyselbrecht (37) kreeg vrijdag een boete en een rijverbod voor een snelheidsovertreding op de N37 in Pittem.

Hij reed er toen 136 kilometer per uur waar slechts 90 was toegelaten. “Hij had net te horen gekregen dat het parket hem wilde laten doorverwijzen naar de correctionele rechtbank voor zijn aandeel in de Kasteelmoord”, zegt zijn advocaat. “Dat had hij niet verwacht en hij was wat over zijn toeren.”

Peter is de zoon van André Gyselbrecht, de dokter uit Ruiselede die terecht staat voor zijn aandeel in de zogenaamde Kasteelmoord. Peter zelf werd uiteindelijk buiten vervolging gesteld. Maar dat had het parket van Brugge toch graag anders gezien. Peter kreeg de dag van zijn snelheidsovertreding dan ook te horen dat het parket aan de raadkamer zou vragen om hem ook naar de rechtbank door te verwijzen.

En daardoor drukte hij het gaspedaal naar eigen zeggen dus wat harder in. “Maar daar wenst hij zich ook voor te excuseren”, zei zijn advocaat tegen de politierechter. “Hij zou wel vragen om het rijverbod te beperken want hij werkt voor zijn zus in de huisartsenpraktijk en moet daarvoor geregeld de baan op.”

De politierechter veroordeelde de dokterszoon tot een boete van 240 euro, waarvan 90 met uitstel. Daarnaast kreeg hij ook een rijverbod van vijftien dagen opgelegd.

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier