Zillebeke heeft een nieuw kampeerautoterrein

Het nieuwe kampeerautoterrein beantwoordt aan een reële behoefte. © EG
Redactie KW

Het nieuwe kampeerautoterrein in de nabijheid van de Komenseweg aan de toegang van Zillebekevijver langs de Zillebekevijverdreef werd officieel in gebruik genomen.

De parking telt 17 plaatsen en is uitgerust met een loospunt voor vuil water, een chemisch toilet, een watertappunt voor het vullen van de watertank, elektrische oplaadpunten en semi-ondergrondse containers voor de verschillende types afval. Het betreft een kampeerautoterrein waar maximum 48 uur geparkeerd kan worden, het wordt dus geen camping. Het terrein werd aangelegd in opdracht van de vzw JOC Ieper en kreeg eind vorig jaar daarvoor in het kader van het meerjarenplan van de Provincie West-Vlaanderen (2014-2019) nog een subsidie van 37.420 euro. In totaal kost het project 226.390 euro. De werken werden uitgevoerd door firma Dewulf BVBA uit Boezinge.

Camping vaak volzet

Met de aanleg wil de stad inspelen op de nood aan extra kampeerautoplaatsen in de regio. De camping aan het Jeugdstadion is vaak volzet en daardoor worden vaak ‘zwerfwagens’ aangetroffen langs de randparking op de Leopold III-laan. Toerisme Vlaanderen tikte Ieper in november van vorig jaar hiervoor nog op de vingers. De stad werd er op gewezen dat er ten onrechte een camping voor zwerfwagens werd uitgebaat en kreeg daarvoor in minnelijke schikking een boete van 350 euro. Overnachten is er verboden, maar omdat men niemand wil wegjagen werd dit tijdelijk door de vingers gezien. Er moest dus dringend worden gezocht naar nieuwe ruimte. In de drukke periode van 11 november mochten campers die geen plaats vonden zich tijdelijk installeren in de omgeving van het oude goederenstation.

(EG – foto EG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier