Zesde leerjaar ‘strapt’ naar Brugse Markt

1200 leerlingen zongen mee op de Brugse Markt. © MVNS
Redactie KW

1200 Brugse zesdejaars arriveerden gisteren te voet of met de fiets op de Grote Markt in Brugge waar naar aanleiding van ‘strapdag’ een groot podium stond.

Alle kinderen konden er uit volle borst het ‘Straplied’ meezingen met de octopusband en daarna nog genieten van een optreden. Strapdag, tratitioneel gepland op de vrijdag van de week van de mobiliteit, moet zoveel mogelijk kinderen aanmoedigen om te trappen of te stappen richting school. Burgemeester Renaat Landuyt, schepen van onderwijs Pablo Annys en jeugdschepen Franky Demon riepen iedereen op om van elke dag een strapdag te maken.

“We ondertekenden met Brugge het charter van de octopusgemeenten wat kadert in het actieplan veilige schoolpoort”, aldus Pablo Annys (SP.A). “Daarmee investeren we om fietsen, trappen en stappen zo veilig mogelijk te maken voor iedereen in Brugge. Denk aan onder andere de octopuspalen die de automobilisten erop wijzen hun snelheid aan te passen. Ook investeerden we in heel wat materiaal voor juffen en meesters om interessante lessen rond verkeer te kunnen geven.”

(DDEJ/foto MVNS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier