Zes procent van de bestuurders blaast positief in Brugge

Redactie KW

De politie van Brugge heeft tussen 1 en 15 december in totaal 589 bestuurders gecontroleerd op alcohol in het verkeer. Uit de eerste resultaten blijkt dat 94 procent van de chauffeurs negatief blies.

“De BOB-controles gebeurden met vaste en mobiele controleposten. Die waren deels selectief. Niet elke wagen werd dus tegengehouden”, zegt woordvoerster Lien Depoorter. Ter vergelijking: bij de vorige wintercampagne voerde de Brugse politie in twee maanden tijd 2.523 ademtests uit en toen bleek 2,7 procent van de bestuurders positief. De huidige campagne is nog niet halfweg en dus zijn er nog een hele resem controleacties gepland. “Nu de feesten dichterbij komen, is de kans groot dat bestuurders nog alerter zullen zijn om zich nuchter en veilig te verplaatsen. We hopen dan ook nog minder bestuurders uit het verkeer te moeten halen”, gaat Depoorter verder.

“Bij de alcoholcontroles worden er trouwens ook geregeld andere overtredingen vastgesteld, zoals overdreven snelheid of kapotte lichten. Ook op die punten blijft de Brugse politie verder inzetten.” De eerstvolgende alcoholcontroles in Brugge vinden plaats op vrijdag 22 en zondag 24 december. De BOB-campagne zelf duurt nog tot eind januari 2018.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier