Zeebrugge misnoegd over nieuwe signalisatieborden op A11

De Zeebruggelingen hebben alvast een alternatief klaar. © GF
Redactie KW

Zaterdag werd de nieuwe A11 snelweg officieel geopend, de missing link tussen de N49 in Westkapelle en de N31 in Brugge. Duizenden fietsers maakten kennis met de nieuwe snelweg. Tijdens die fietstocht keken heel wat inwoners van Zeebrugge verbaasd op toen ze een signalisatiebord zagen waarop enkel nog Brugge-Zeehaven aangeduid wordt.

“De inwoners van Zeebrugge zijn diep teleurgesteld. Eerder sprak men binnen het Brugse stadsbestuur al over Brugge-Zeehaven maar nu gaan ze een stapje verder door ook signalisatieborden met die vermelding te plaatsen. Het is een gewestweg maar het stadsbestuur heeft de informatie voor die borden bepaald”, vertelt gemeenteraadslid Jean-Marie De Plancke (Open VLD). “Ik heb meteen een brief geschreven naar de burgemeester in Brugge met de vraag dit aan te passen. Ik hoop dat het een foutje was van de diensten en dat dit nog zal verbeterd worden.”

Havenmerk

Intussen werd onder de noemer ‘Zeebrugge moet Zeebrugge blijven’ al een protestgroep opgericht op Facebook . Heel wat Zeebruggelingen zijn boos op het Brugse stadsbestuur en reageren bijzonder scherp. “‘Landuyt is nog erger dan Trump’, klinkt het. Anderen vragen zich af of het nog aangepast kan worden met werf”, aldus De Plancke. “Het is de bedoeling om een campagne met raamaffiches op te starten en de burgemeester – die ook voorzitter is van het havenbestuur – op andere gedachten te brengen.”

Voor De Plancke en de inwoners van Zeebrugge is het alvast essentieel dat de naam van de haven duidelijk wordt en consequent wordt doorgetrokken. “Zeebrugge staat overal vermeld en is gewoon een sterk havenmerk. Zeebrugge-Bad heeft daarnaast trouwens ook erg veel troeven, die jammer genoeg nooit worden meegenomen in de promotie.”

(Stefaan Reuse)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier