Wouter Vanlouwe (N-VA): “Noordelijke ring rond Veurne is noodzakelijk”

Redactie KW

Naar aanleiding van de recente werken bij het rondpunt nabij de Nieuwpoortbrug, mochten onder andere de Veurnaars nogmaals ervaren dat het centrum van Veurne te kampen heeft met serieuze verkeersproblemen.

“Om 8 uur ‘s morgens en ‘s avonds, bijvoorbeeld na school en als iedereen gedaan heeft met werken, begint de ware verkeerschaos. Vandaar dat wij pleiten voor een Noordelijke Ring rond Veurne”, zegt Wouter Vanlouwe, Gemeente- en Provincieraadslid van N-VA.

“Maar ook de inrichting van de nieuwe en nog aan te leggen industriezone Proostdijk bevestigt dat een ring rond Veurne noodzakelijk is. Hierdoor zou namelijk het bestaande maar nog nooit gebruikte stukje weg, uitkomend in de Brugsesteenweg ter hoogte van de Albert I Laan, uitgebroken worden, om dan drie meter verder een nieuwe weg aan te leggen. Dat zou grote onnodige kosten met zich meebrengen”, gaat Wouter verder.

“Deze ring zou beginnen in de Sint-Idesbaldusstraat, ter hoogte van United Brands, en zou doorheen het militair domein lopen. Daardoor zouden de nieuwe wijk, het sportpark, de speelpleinwerking ‘Briekeljong’ en de nieuwe sportzaal makkelijk en vlot bereikbaar zijn. Na een kruising met de vaart, zou de ring dan eindigen bij het nieuwe industrieterrein Proostdijk waardoor de ring perfect zou kunnen aansluiten bij het bestaande stukje ongebruikte weg ter hoogte van de Albert I Laan nabij industriegebied I.”

“Onteigeningen heel beperkt”

De Noordelijke Ring zou ook een oplossing kunnen bieden aan de vele bussen en het vrachtvervoer dat momenteel nog noodgedwongen door het centrum van Veurne moet passeren. Dat dit uiteraard onteigeningen met zich mee zou brengen, bevestigt Wouter. “Maar aangezien een deel grond van het militair domein voor deze ring zou kunnen gebruikt worden en tevens gebruik kan gemaakt worden van het laatste stukje Burgweg, zouden de onteigeningen heel beperkt zijn. Wat geluidsoverlast betreft, valt deze ring buiten het klein stedelijk gebied, waardoor er dus geen overlast kan zijn”, zegt Wouter Vanlouwe

“Wat het kostenplaatje betreft, wil ik nog eens wijzen op de 36 miljoen euro die de Vlaamse overheid wou investeren voor de aanleg van de kusttram naar Veurne. Dit bedrag zou misschien beter kunnen aangewend worden voor de noodzakelijke ring”, besluit de politicus.

(CCV – Foto CCV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier