‘Witte blokken’ moeten veiligheid op Izegemse Rijksweg verhogen

Sinds deze week is de Rijksweg in Izegem enkele vluchtheuvels rijker. © Frank Meurisse
Philippe Verhaest

Sinds deze week zijn er op de Rijksweg (N36) in Izegem enkele ‘witte blokken’ aangebracht om de verkeersveiligheid te verhogen.

Heel wat chauffeurs reageren dezer dagen verrast op de recente aanpassingen op de Rijksweg (N36) in Izegem tussen de Kortrijksestraat en de Burgemeester Vandenbogaerdelaan. Daar werden door het Agentschap Wegen en Verkeer enkele kleine vluchtheuvels aangebracht.

Zo is de Rijksweg in beide richtingen bijna volledig gereduceerd tot een éénvaksbaan. “We waren op de hoogte dat het AWV, die beheerder is van de N36, plannen had om de verkeersveiligheid te verhogen”, zegt schepen van Mobiliteit Kurt Himpe (N-VA).

“De bedoeling is om door middel van kleine aanpassingen de situatie veiliger en overzichtelijker te maken. De aanpassingen komen er naar aanleiding van ongevallen met gewonden in 2013 en 2014, doordat autobestuurders de N36 dwarsen op plaatsen waar dit niet toegelaten is. De problematiek werd eerder al besproken op de Provinciale Commissie voor Verkeersveiligheid. We hebben AWV trouwens gevraagd om eind april te overleggen over een aantal dossiers op het Izegemse grondgebied.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier