Wingensesteenweg weer volledig toegankelijk vanaf 10 juni

Redactie KW

De zesde fase van de werken aan de doortocht Hille is binnenkort afgerond.

Vanaf vrijdagavond 10 juni zal het verkeer weer via de N370 Wingenesteenweg van de Hille naar Wingene kunnen rijden.

De N370 Wingenesteenweg werd aan een grondige vernieuwing onderworpen. De bestaande weg werd opgebroken, en vervangen door een nieuwe weg op de plaats van de oude (bus)parking. Ter hoogte van de opgebroken weg ligt dan weer een nieuwe bushaven met veilige en comfortabele haltes voor alle busgebruikers.

Met het afwerken van de N370 Wingenesteenweg is het einde van de werken weer een stapje dichterbij gekomen. Er rest de aannemer nog de aanleg van de parking tussen de kerk en de N50 Kortrijksesteenweg en de aanleg van de groenvoorzieningen in de dorpskern. Verder zijn er nog de heraanleg en rioleringswerken in de Molenaarstraat en Schoolstraat en detailafwerkingen langsheen het traject.

De Molenaarstraat en de Schoolstraat zijn tijdens de werken enkel toegankelijk voor het plaatselijk verkeer. Tegen het bouwverlof zal de Schoolstraat minstens voorzien zijn van een onderlaag in asfalt en ook in de Molenaarstraat wordt dit vooropgesteld.

Op 14 april 2014 startten de werken aan de doortocht Hille. De aannemer startte met de opbraak van de N50 Kortrijksesteenweg en de oude riolering om vervolgens een nieuw gescheiden rioleringsstelsel aan te leggen en de weg aan een volledige vernieuwing te onderwerpen. Ondertussen werden ook heel wat straten in de omgeving aangepakt. Voor de volledige werken kreeg de aannemer 1000 kalenderdagen toegewezen. Dit wil zeggen dat alle werken tegen ten laatste 7 januari 2017 volledig afgerond zullen zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier