Wingene niet gewonnen voor eigen oplaadpunt voor elektrische fietsen

© Maria Verhenne, die intussen twee jaar elektrisch rijdt. (Foto LDP)
Redactie KW

Burgemeester Hendrik Verkest ziet het plaatsen van zo’n oplaadpunt niet als een overheidstaak.

Okra Sport organiseert op dinsdag 22 april een cursus ‘veilig elektrisch fietsen’ in Wingene. Hoewel steeds meer fietsers overschakelen op een elektrisch exemplaar, is Wingene niet van plan een elektrisch oplaadpunt te voorzien in de gemeente.

“We beschouwen het plaatsen van een oplaadpunt niet als een overheidstaak”, aldus burgemeester Hendrik Verkest. “De behoefte kan beter ingevuld worden door horecazaken op fietsknooppunten, waar men stopt om te eten en te drinken. Bovendien fietsen de meeste mensen niet verder dan de 50 tot 70 kilometer die een elektrische fiets in één oplaadbeurt aankan.” De burgemeester vermoedt ook dat de paal enkel gebruikt zal worden indien de elektriciteit gratis wordt aangeboden.

Erik Vandycke van Okra-Sport merkt intussen een toename van elektrische fietsen. “Onze cursus staat open voor alle geïnteresseerden. We geven een theoretisch luik, maar cursisten kunnen ook een fiets testen.”

Eén van de cursisten is Maria Verhenne, die intussen twee jaar elektrisch rijdt. “Het is alsof je altijd met de wind in de rug rijdt”, vertelt ze. “Toch wil ik meer te weten komen over wanneer je de batterij moet opladen.”

De cursus vindt plaats op dinsdag 22 april om 13.30 uur in CC De Feniks in Wingene.

(LDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier