Wingene investeert in wegenwerken om wateroverlast aan te pakken

Redactie KW

De geldbuidel van Wingene is na de gemeenteraad van maandagavond een pak lichter geworden. De raadsleden beslisten om voor ruim 1,5 miljoen euro aan investeringen goed te keuren.

Grootste slokop van de avond was het grootschalige project dat binnenkort start in de Galgenstraat, Kaplotestraat, Blekreke en een deel van de Zandbergstraat. Daar worden de wegen helemaal vernieuwd en komt er een gescheiden rioleringsstelsel. Belangrijk daarbij is dat het regenwater voortaan niet meer richting Zandbergstraat zal worden geleid, maar naar Blekreke. Dat ontlast het stelsel in de Zandbergstraat aanzienlijk en moet ervoor zorgen dat er in de toekomst minder wateroverlast zal zijn. Deze werken zullen meer dan een miljoen euro kosten, de verlichtingsapparaten zullen nog eens ruim 70.000 euro kosten.

Ook het dak van respectievelijk de Feniks en de bib van Wingene worden aangepakt de komende maanden. In beide gebouwen sijpelt het water binnen en dat moet hersteld worden. Verder wordt ook een pak geld besteed aan het vervangen van de verlichtingspalen en armaturen in de Lentakkerwijk, waar de huidige verlichtingspalen te kampen hebben met betonrot.

(RDC)

Lees ook in de Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier