Wijzigt eenrichtingsverkeer in de Blokkellestraat in Zwevegem?

Redactie KW

In de rand van de gemeenteraad konden we vernemen dat er eerstdaags een proefopstelling in de Otegemstraat komt om de snelheid te minderen. Ook denkt men aan het wijzigen van het eenrichtingsverkeer in de Blokkelle- en de Demeesterstraat.

Het al of niet herstellen of vervangen van de defecte verkeerslichten in de Otegemstraat blijft een punt die de inwoners blijft beroeren. Burgemeester Marc Doutreluingne is alvast duidelijk. “Liever vandaag dan morgen verdwijnen de lichten die nu op knipperstand staan.”

Dirk Desmet (CD&V) ziet dat anders. “Er zijn in een vijftal maanden op dit kruispunt acht ongevallen gebeurd waar we weet van hebben. Daarmee is het toch wel duidelijk dat dit kruispunt als gevaarlijk kan bestempeld worden. We blijven dus vragen om die lichten alsnog te vervangen.”

Testopstelling

Mobiliteitsschepen Wim Monteyne (N-VA) geeft toe dat de Otegemstraat een drukke straat is, maar zegt dat die ongevallen gebeuren omdat de weggebruikers er de verkeersregels niet respecteren.

Wel kondigt hij nieuwe maatregelen aan om onder meer de snelheid in de Otegemstraat wat te minderen. “Eerstdaags komt er een testopstelling tussen het zebrapad om naar oc De Brug te gaan en de oprit van de Okay-winkel. We zullen daar een asverschuiving maken, zodat de automobilisten verplicht zijn te vertragen of zelfs te stoppen.”

Bewegwijzering

In de testfase zou men wel gebruik maken van verplaatsbare plastikbakken, zodat alles nog kan aangepast worden. De schepen gaf wel nog mee dat dit de enige plaats is in de Otegemstraat waar een dergelijke ingreep kan.

Een andere maatregel die men overweegt, is het wijzigen van het eenrichtingsverkeer in de Blokellestraat en de Demeesterstraat. “Aanvankelijk dachten we eenrichtingsverkeer in te voeren in de Blokkestraat, zodat er geen verkeer meer vanuit die straat op het kruispunt komt. De bewoners lieten ons echter weten dat ze niet achter die maatregel staan. Nu zijn we aan het nadenken om het eenrichtingsverkeer in de Blokellestraat en de Demeesterstraat om te draaien. Men zou dus van op het kruispunt de Blokellestraat kunnen inrijden en de Otegemstraat bereiken via de Demeesterstraat. Nu is dat net andersom”, aldus Wim Monteyne. Voor alle duidelijkheid: voorlopig blijft alles zoals het is.

De aangepaste bewegwijzering naar industriezone Breemeers zou dan weer ook eerstdaags geplaatst worden. (GJZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier