Wielrenner Yves Lampaert reed 116 km/u waar 70 toegelaten was (en niet met de fiets)

© BELGA
Redactie KW

Het zijn niet enkel voetballers die te snel rijden, profrenner Yves Lampaert uit Ingelmunster kreeg maandagmorgen een rijverbod van 15 dagen en een boete van 600 euro, waarvan de helft voorwaardelijk, voor een fikse snelheidsovertreding.

Yves Lampaert, beroepsrenner bij Etixx-Quickstep, werd op de Ringlaan in Ruiselede door de politie tegengehouden. Hij reed toen 116 kilometer per uur waar slechts 70 was toegelaten. “Dat is een brede baan en die nodigt dus wel wat uit om snel te rijden“, zegt zijn advocaat. “Het gaat daar bovendien om een onverklaarbare reden plots van 90 naar 70 kilometer per uur. Pas op, hij betwist de overtreding niet en wil hier dan ook zijn verantwoordelijkheid voor opnemen.”

De politie onderschepte de renner vlak na de snelheidsovertreding. Zijn rijbewijs werd dan ook onmiddellijk voor vijftien dagen ingetrokken. Het feit dat hij van de politierechter een rijverbod van vijftien dagen kreeg, zal hij dus niet meer voelen. De boete zal hij wel moeten vergoeden.

Hij was op dat moment op baan met een BMW waar hij zijn zinnen op had gezet

De jonge renner was persoonlijk in de politierechtbank aanwezig, maar zelf nam hij op geen enkel moment het woord. Hij liet zich verdedigen door zijn advocaat. “Hij was op dat moment op baan met een testwagen”, pleitte die. “Een BMW waar hij zijn zinnen op had gezet. Hij was van plan om die te kopen maar maakte er nog een testritje mee. Net op dat moment werd hij door de politie onderschept. Maar die jongen heeft een blanco strafblad. En ik zou dan ook willen vragen om daar rekening mee te houden.”

De politierechter hield daar inderdaad rekening mee en gaf de helft van de boete van 600 euro met uitstel. Bovendien gaf hij hem dus geen dag langer rijverbod dan hij al had uitgezweet.

De BMW520 heeft de jonge renner uiteindelijk toch niet gekocht.

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier