Wevelgem voorziet fietsparkeerplaatsen en stop&shop zones

28/10/16 om 08:27 - Bijgewerkt om 08:24

Op de grote markt van Wevelgem, aan Bierhuis De Mythe, staat voortaan een "auto"-fietsparkeerplaats.

Wevelgem voorziet fietsparkeerplaatsen en stop&shop zones

"Dit is de oplossing om de vele fietsen aan de gevel van handelszaken op een geordende manier te parkeren. 10 fietsen nemen de plaats in van 1 auto. Je vindt er ook zo eentje aan Café 'Alfa'." Vertelt schepen van mobiliteit Marie De Clerck (CD&V). Verder werden ook op verschillende plaatsen in de gemeente fietsstallingen in de vorm van 'nietjes' geplaatst zodat fietsen veilig kunnen gestald worden.

Daarnaast worden ook stop&shop parkeerplaatsen voorzien, plaatsen voor snelle boodschappen tijdens de openingsuren van handelszaken.

"We hebben nu nog 3 parkeerregimes. Langparkeren buiten blauwe zone, 2u parkeren binnen de blauwe zone, 15 minuten parkeren in de groene zone. Allemaal gratis", aldus De Clerck.

(TGM)

Stem mee voor de Krak van je gemeente
Het voorbije jaar lieten heel wat mensen in jouw gemeente zich op een positieve manier opmerken. Krant van West-Vlaanderen ging op zoek naar deze mensen en nomineerde hen voor de Krak van jouw gemeente. Ontdek hier de Krak-kandidaten van jouw gemeente en breng jouw stem uit. Zo plaats jij hen mee op het podium dat ze werkelijk verdienen!

Meer nieuws uit

Lees meer over: