Westendelaan in Westende weer vrij voor verkeer

V.L.N.R. schepen Liliane Pylyser-Dewulf, Wim De Ceunynck en Emilie Derynck (zaakvoerders O P'Tit Chien), Ann Rigole (zaakvoerder Vecino) en Jochen Rotsaert (voorzitter handelaarsbond Westende-Dorp). © LC
Redactie KW

Het Agentschap Wegen en Verkeer en het gemeentebestuur Middelkerke houden woord want zoals beloofd, werd voor de aanvang van het bouwverlof de Westendelaan vrijgemaakt vanaf het pompgemaal tot aan de Baronstraat.

Vanaf vrijdag 15 juli vanaf 17 uur was het doorgaand verkeer opnieuw mogelijk langs de volledige Westendelaan want de wegeniswerken zijn afgerond.

Eerste schepen Liliane Pylyser-Dewulf, bevoegd voor openbare werken: “De afgelopen weken werd er met spoed doorgewerkt om de wegeniswerken in de eerste deelfase af te ronden nog voor het bouwverlof. Doorgaand verkeer is vanaf nu permanent mogelijk tussen het pompgemaal, de Hofstraat en de Henri Jasparlaan. In het najaar wordt op de huidige asfaltstrook nog een toplaag aangelegd met slechts tijdelijke hinder tot gevolg. In de zijstraten – Hofstraat en Henri Jasparlaan – zal tweerichtingsverkeer van en naar de Westendelaan mogelijk zijn. Tussen de kerk en de Baronstraat is de Westendelaan volledig open tot na het bouwverlof. De politie zal in de dorpskern langs de Westendelaan een snelheidsbeperking tot 30 km per uur handhaven”, waarschuwt schepen Liliane Pylyser-Dewulf.

Hinterland

Ook in het hinterland blijft de gewijzigde verkeerssituatie behouden. Tussen de Hofstraat en het kruispunt Lovie werd begin dit jaar het verkeersregime n.a.v. de werken gewijzigd. Er is enkel eenrichtingsverkeer mogelijk langs de Ooststraat en de Schuddebeurzeweg. Dit regime blijft verder behouden. Dit najaar werkt men verder aan de tweede gedeelte van Fase 1 van ‘doortocht Westende’, met name het gedeelte tussen de Sint-Laureinskerk en de Essex Scottishlaan. Deze volledige eerste fase zal vermoedelijk eind dit jaar afgewerkt zijn. Op de foto v.l.n.r. schepen Liliane Pylyser-Dewulf, Wim De Ceunynck en Emilie Derynck (zaakvoerders O P’Tit Chien), Ann Rigole (zaakvoerder Vecino) en Jochen Rotsaert (voorzitter handelaarsbond Westende-Dorp).

(LC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier