West-Vlaanderen informeert pleziervaarders tijdens scheepvaartverkeersveilige dagen

30/06/17 om 17:51 - Bijgewerkt om 17:50

Op initiatief van provinciegouverneur Carl Decaluwé pakt West-Vlaanderen voor de vierde keer op rij uit met de scheepvaartverkeersveilige dagen. Dat is vooral een bewustmakingscampagne om ervoor te zorgen dat pleziervaarders met alles in regel zijn. De campagne werd vrijdag toegelicht.

West-Vlaanderen informeert pleziervaarders tijdens scheepvaartverkeersveilige dagen

De scheepvaartverkeersveilige dagen zijn al aan hun vierde editie toe. Dat gebeurt door de scheepvaartpolitie in samenwerking met de federale overheidsdienst Mobiliteit en het Belgisch Instituut voor Postdiensten en Telecommunicatie. Met die campagne wil de gouverneur pleziervaarders bewustmaken om volledig in orde te zijn. "Vorig jaar zijn er 197 controles uitgevoerd. Er waren 45 inbreuken. Het gaat meestal om kleine zaken zoals brandblussers die vervallen zijn, of een gebrek aan zwemvesten", zegt de gouverneur. "Vorig jaar was er een daling van tien procent van tussenkomsten van het Maritiem Reddings- en Coördinatiecentrum. Dat geeft aan dat pleziervaarders veel beter zijn uitgerust en met alles in orde zijn. De campagne levert dus ook resultaten af."

Naast bewustmaken, zijn er ook gerichte actiedagen met controles op uitrusting en registratie. Er waren er dit jaar al drie. Er volgen er nog vier. Die zogenaamde 'verkeersveilige vrijdagen' worden georganiseerd op 7 en 28 juli en 11 en 25 augustus.

(Belga)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!