Wervikstraat in Beselare wordt vanaf 10 oktober (nog eens) heraangelegd

Redactie KW

Met net geen 100 aanwezigen greep in het OC De Leege Platse een infovergadering plaats voor de inwoners van de Wervikstraat in Beselare.

De straat is al lang een bron van ergernis na de vernieuwing die doorgevoerd werd en pas een einde kende in juli 2015. Nog maar pas was de straat opengesteld of er deden zich al ongemakken voor met de rioolputten en naderhand brokkelde het asfalt zodanig van het wegdek af dat er gevaar dreigde voor de passerende en geparkeerde wagens. Een viertal maanden geleden werd dit euvel voorlopig hersteld na lang aandringen van de inwoners bij het gemeentebestuur.

Als deze werken eenmaal afgerond zijn, zal er dan een rotonde ingericht worden aan De Kortekeer om het kruispunt met het industrieterrein De Polderhoek veiliger te maken voor zowel voertuigen, fietsers als voetgangers. Het begin van die werken is voorzien kort na de jaarwisseling. Voor een zestal maanden zal er een grote omleiding voorzien worden om de dorpskern van Beselare te bereiken.

Op de infovergadering kwamen diverse concrete vragen naar voor waarmee de beleidsmakers wellicht nog rekening zullen moeten houden, want de werken moeten afgerond zijn halfweg 2017.

(ZB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier