Werken voor groener en aantrekkelijker centrum gestart in Staden

(Foto JCR) © (Foto JCR)
Redactie KW

De heropfrissingswerken aan de Markt zijn van start gegaan. De werken zullen ongeveer drie maanden duren en moeten het centrum een flink pak groener maken. Er verdwijnen ook 16 parkeerplaatsen.

Volgens het gemeentebestuur is het doel van de werken om met enkele eenvoudige, maar doordachte ingrepen het centrum aantrekkelijker te maken. “Het gemeentebestuur wil van het centrum van Staden een gezellige plaats maken voor jong en oud”, klinkt het. Eén van de meest belangrijke ingrepen is zonder enige twijfel de knip aan de achterzijde van de kerk.”

Begraafplaats

“Nu is het nog mogelijk om via het Guido Gezelleplein achter de kerk naar de De Carninstaat en de Bruggestraat te rijden. Na de werken zal dat niet meer mogelijk zijn. Aan de achterzijde van de kerk wordt ook een groenzone voorzien. Daarnaast komen er ook groenaanplantingen langs de gewestweg die het centrum doorkruist. Verder worden ook de voetpaden vernieuwd en wordt ook de openbare verlichting aangepakt. Grootste discussiepunt is het verdwijnen van 16 van de momenteel 92 beschikbare parkeerplaatsen. Het verdwijnen van de parkeerplaatsen zal volgens burgemeester Francesco Vanderjeugd (Open VLD) evenwel gecompenseerd worden. “Aan de begraafplaats komt in de nabije toekomst extra parking, terwijl de parkeerdruk in het centrum zal dalen door de verhuizing van het gemeentehuis naar het nieuwe administratieve centrum in de Ieperstraat”, stelt de burgervader. De opfrissingswerken kosten 320.000 euro, terwijl er voor de openbare verlichting nog eens 60.000 euro voorzien is. De werken zijn ondertussen van start gegaan en duren normaal tot en met 15 juni. Omwille van de werken verhuist de wekelijkse donderdagmarkt tot aan het eind van de werken naar de parking van gemeenschapscentrum Swok aan de Ooststraat 4a.

(BCH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier