Werken stationsomgeving Brugge gaan volgende fase in

Redactie KW

Op maandag 9 november gaven Stad Brugge en Infrabel in de Magdalenazaal toelichting over het volgende grote project in de heraanleg van de stationsomgeving: de nieuwe fiets- en voetgangerstunnel onder de Koning Albert I-laan, met een doorsteek onder de spoorweg en fietsbrugjes over de vesten.

Na de realisatie van de balkonrotonde, het onderliggende verkeersplein en de Kiss & Ride-zone komen de volgende fasen in zicht: de aanleg van de fiets- en voetgangersverbinding tussen Stationslaan en Boeveriestraat, met een doorsteek door het spoorwegtalud en fietsbrugjes over de vesten. Die ingrepen moeten de zachte weggebruikers van Sint-Michiels en Sint-Andries op een veilige en comfortabele manier van en naar de Brugse binnenstad leiden.

De eigenlijke tunnelwerkzaamheden gaan begin maart van start. Voor het vlotte verloop zal de Boeveriepoort dan iets meer dan vier maanden volledig afgesloten zijn voor het gemotoriseerde verkeer. Hoofdomleidingen van of naar Brugge centrum en Brugge noord lopen dan via de N31 Expresweg en de Bevrijdingslaan, het verkeer van of naar Brugge oost richting E40/E403 wordt omgeleid via de Maalse Steenweg en de Baron Ruzettelaan. Begin 2017 worden door Stad Brugge de resterende voet- en wandelpaden afgewerkt.

In coördinatie met de ondertunneling van de Koning Albert I-laan, plant Infrabel komend voorjaar de ruwbouwwerken voor de doorsteek onder de spoorweg. Die 35 meter lange fiets- en voetgangerstunnel komt er in de Stationslaan, ongeveer halfweg tussen de Koning Albert I-laan en de Gistelse Steenweg, en zal aan de andere kant bovengronds komen ter hoogte van de Boeverievest. De ruwbouwwerken starten begin maart en zullen ongeveer één jaar in beslag nemen. Om het traject te vervolledigen, worden tegen eind 2017 ook nog twee bruggetjes over de vestinggrachten gerealiseerd.

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier