Werken Rollegem-Kapelsestraat in Sint-Eloois-Winkel gestart

© (Foto JS)
Redactie KW

De Rollegem-Kapelsestraat, de verbinding tussen Rollegem-Kapelle en Sint-Eloois-Winkel, wordt aangepakt. Bedoeling is om de weg een stuk verkeersvriendelijker te maken.

De Rollegem-Kapelsestraat is al heel lang een doorn in het oog voor de weggebruikers, autobestuurders, fietsers én voor de gemeente. Voor de verkeersveiligheid is er het probleem. In het verleden werden er al verschillende oplossing genoteerd, maar geen enkele werd weerhouden.

Nu is men effectief begonnen aan de werken om deze weg verkeersvriendelijker te maken. Dit zorgt voor de nodige hinder. De gemeente maakt zich sterk dat ze, door wegomleggingen, deze tot een minimum zal kunnen herleiden.

In deze straat wordt een nieuw dubbelrichtingsfietspad aangelegd vanaf de rotonde met de Roeselarestraat in Rollegem-Kapelle tot aan de Kapelstraat in St.-Eloois-Winkel. De fietsverbinding wordt op die manier een pak veiliger.

Ook de nutsmaatschappijen stappen mee in het project. De bovengrondse netten worden ondergronds gebracht en de straatverlichting wordt vernieuwd door armaturen die aan de noordelijke kant komen te staan. Dat is de kant van Roeselare.

De werken voor de nutsleidingen in fase 1 zijn voorzien van 19 februari tot en met eind april 2018. In deze fase zal lokaal verkeer mogelijk zijn.

(LDE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier