Werken Overbekeplein vlot op schema

16/07/17 om 14:52 - Bijgewerkt om 15:13

De in mei gestarte beton- en stabiliteitswerken op het Kortrijkse Overbekeplein lopen volledig op schema. "Het einde van die werken zal ongetwijfeld een hele verademing betekenen", aldus schepen Axel Weydts.

Werken Overbekeplein vlot op schema

Het Overbekeplein ondergaat een verregaande metamorfose. © JVGK

Sinds mei voert de firma Persyn werken uit aan de betonplaat van de private parking onder het Overbekeplein. De stabiliteitswerken zelf raken klaar tegen het zomerverlof, tijdens de zomerperiode pakt de aannemer het beton in de parking zelf aan. In september volgt dan het dak van de parking, waarna de heraanleg van het Overbekeplein zelf wordt aangevat. "Tegen half december moet het plein volledig klaar zijn", stelt de Stad Kortrijk.

De aannemer werkt dus door tijdens het bouwverlof. Op woensdag 19 juli volgt de laatste betonstort, waarna de stabiliteitswerken een dag later kunnen worden afgerond. "Die werken zorgen onvermijdelijk voor veel geluidshinder", zegt schepen van Openbare Werken, Axel Weydts (SP.A). "Voor de handelaars en bewoners van het Overbekeplein betekent het einde van de stabilisering ongetwijfeld een hele verademing."

Toegankelijkheid

Na het bouwverlof wordt de werf klaargezet om eind augustus of begin september hellingsbeton te plaatsen. "Hellingsbeton is een chape die op platte daken of terrassen wordt geplaatst zodat er geen water op die oppervlaktes blijft staan. In september staat de waterdichting op de planning."

De situatie voor de voetgangers blijft ongewijzigd tot september. Tijdens het plaatsen van het hellingsbeton en de waterdichting moet de aannemer tot net voor de deur van de handelszaken en de ingang appartementen werken. Dit kunnen moeilijke momenten zijn voor de toegankelijkheid

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!