Werken op N313 in Poelkapelle

Redactie KW

Op maandag 10 maart starten, in opdracht van Wegen en Verkeer, structurele onderhoudswerken op de N313 Poelkapellestraat/Brugseweg tussen de bebouwde kom van Poelkapelle en Zeugenberg (Westrozebeke).

De betonplaten worden tot op de fundering opgebroken en vervangen door nieuwe. Die moeten gedurende enkele weken uitharden. Tot zolang blijft het rijvak ontoegankelijk. Met behulp van werflichten zal er beurtelings verkeer mogelijk zijn. Om de hinder te beperken worden de werken uitgevoerd in twee fases. Iedere fase zal ongeveer zeven weken in beslag nemen.

In fase 1 wordt gewerkt van Poelkapelle naar Westrozebeke vanaf huisnummer 66 tot en met de inrit naar het landbouwbedrijf Jagershof. Van Westrozebeke naar Poelkapelle wordt er gewerkt tussen de Foncieregoedstraat en Hyndrickxbosstraat. In fase 2 wordt gewerkt van Poelkapelle naar Westrozebeke vanaf Jagershof tot en met huisnummer 54. In de andere richting wordt er gewerkt vanaf de middengeleider ter hoogte van Tuinen Dekeyser tot aan het British Cemetery. Deze tweede fase gaat pas van start nadat het beton in de eerste fase is uitgehard. Het einde van de werken is voorzien na 14 weken, dus nog voor de start van de zomervakantie. Bij slecht weer kan deze timing wel opschuiven.

(PB-GF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier