Werken op Heuleplaats lopen vertraging op

13/06/17 om 18:05 - Bijgewerkt om 18:05

Door problemen met de ligging van de bestaande nutsleidingen in de Kortrijksestraat en de Peperstraat lopen de rioleringswerken op Heuleplaats een kleine vertraging op. "Al zal dit weinig hinder veroorzaken", verzekert schepen Axel Weydts (sp.a).

Werken op Heuleplaats lopen vertraging op

Sinds begin mei zijn de werken voor de vernieuwing van Heuleplaats aan de gang. Normaal gezien zou de rijweg in de Kortrijksestraat en de Peperstraat afgewerkt zijn tegen 21 juli. Door problemen met de ligging van de bestaande nutsleidingen zal die termijn niet gehaald worden. Er is een vertraging van twee weken. "Toch heeft dit weinig gevolgen", zegt schepen van Openbare Werken Axel Weydts (sp.a). "De aannemer zal ervoor zorgen dat de Kortrijksestraat en de Peperstraat sowieso tijdelijk terug open zijn voor het verkeer. Tot 20 augustus mag er dus wel degelijk gereden worden op de onderlaag van het asfalt."

Omleiding

Vanaf 21 augustus tot 31 augustus wordt de rijweg in de Kortrijksestraat en Peperstraat opnieuw afgesloten om de toplaag van het asfalt aan te leggen en het beton op Heuleplaats te gieten. In deze periode wordt de omleiding via de Stijn Streuvelslaan weer van kracht.

De vertraging van de werken heeft verder geen invloed op de start van de volgende fase in de Mellestraat, Heulsekasteelstraat en de Pastoriestraat. "Wie in de buurt woont, krijgt nog voor het verlof een bewonersbrief in de bus."

(nvh)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!