Werken op A19 zullen niet klaar zijn vandaag : termijn verschoven tot dinsdagavond

Jos Remaut

De werken tussen Menen en Moorsele, die voor flink wat hinder zorgen, lopen lichte vertraging op doordat de opbraakwerken trager vooruit gingen dan gedacht.

Omwille van geluidsoverlast kon de aannemer immers ‘s nachts niet doorwerken, waardoor de planning opschoof. Het einde van de werken is nu voorzien tegen maandagavond 7 september, waarna de vernieuwde rijbaan in de richting van Ieper al zal opengesteld worden voor het verkeer. Ook de afsluiting van de oprit richting Kortrijk in Menen (waar heel wat automobilisten op gesakkerd zullen hebben wegens eigenlijk niet nodig) en het hele rondrijcircus om van de E403 komende van Brugge de A19 op te rijden richting Ieper, zullen dan achter de rug zijn.

Maar op dinsdag 8 september zal er toch nog hinder zijn, omdat de doorsteken nog moeten worden dichtgemaakt en de tijdelijke vakindeling en signalisatie verwijderd. Hiervoor zal een mobiele werf ingezet worden, waarbij plaatselijk de snelle rijstrook wordt ingenomen. Dit zal beurtelings per rijrichting gebeuren.

Vanaf dinsdagavond zal de hinder volledig voorbij zijn en kan de firma Stadsbader ook hier haar borden neerpoten om ons te bedanken voor ons geduld en ons vele jaren rijplezier toe te wensen…

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier