Werken moeten van de Zuidstraat in Roeselare aangename straat maken

De werken in het centrum zijn nog niet helemaal voorbij. (Foto SB) © STEFAAN BEEL
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Woensdag 20 april beginnen de herinrichtingswerken van de wandel- en terraszone in de Zuidstraat. Die dag zal er ook geen verkeer mogelijk zijn op de Grote Markt.

Vanaf woensdag 20 april zijn er werken in de Zuidstraat in Roeselare. Bedoeling is om er de wandel- en terraszone nog aantrekkelijker te maken. De werken van fase 1 situeren zich aan de kant van het stadhuis vanaf de Grote Markt tot aan de Patersstraat. De werken duren vermoedelijk tot begin mei 2016.

Om de werken vlot en veilig te laten verlopen wordt in de Zuidstraat de rijrichting vanaf de Patersstraat naar de Grote Markt afgesloten. Er is wel verkeer mogelijk van het Sint-Michielsplein richting Zuidstraat en Patersstraat.

Omwille van de weersomstandigheden en doordat de betonelementen voor de zitelementen later geleverd zijn dan voorzien, kon het groen vorige week niet worden aangeplant op de Grote Markt. Dat gebeurt nu woensdag. Om schade aan de bestrating van de wandel- en terraszones te vermijden moet de aanplant vanop de rijweg gebeuren.

Daardoor zal de Grote Markt van woensdagmorgen tot ‘s avonds afgesloten zijn voor alle verkeer. Woensdagavond zou dat probleem opgelost moeten zijn. Op die manier zijn alle werken, behalve de sfeerverlichting, tegen het einde van de week opgelost.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier