Werken Marktplein Harelbeke niet gestart, tot ongenoegen van het schepencollege

Redactie KW

Niettegenstaande duidelijke afspraken met de projectontwikkelaar Immogra, stelt het Harelbeekse schepencollege, samen met de administratie, vast dat de werken aan het Marktplein niet gestart zijn.

“De afspraak met de projectontwikkelaar Immogra was ondubbelzinnig: ten laatste net na het bouwverlof zou de eigenlijke heraanleg van het Marktplein en de bouw van ‘het Vrije’ starten. Samen met alle inwoners van onze stad, stellen we vast dat er op vandaag geen beweging is op de werf.”, geeft burgemeester Alain Top (SP.A) te kennen. “Dat we daar absoluut niet mee gelukkig zijn is een understatement en dat hebben we ook met zoveel woorden aan Immogra laten weten.” Schepen Patrick Claerhout (N-VA): “Het stadbestuur en de administratie heeft zich in de voorbije periode uit de naad gewerkt om alle voorbereidingen op tijd klaar te krijgen, zodat de werken op het afgesproken moment konden starten. We zorgden ervoor dat alle nodige vergunningen werden klaargestoomd en alle procedures op tijd doorlopen werden. We verplaatsten de wekelijkse markt, braken de oude gebouwen af, verlegden nutsleidingen en zorgden er voor – door een uitgekiende timing – dat het archeologische onderzoek de eigenlijke werken niet in de weg zat.”

Beperkte hinder

“We zorgden trouwens ook steeds voor een goede afstemming met de Leiewerken van Waterwegen & Zeekanaal om op die manier de hinder tot een minimum te beperken.”, aldus de burgemeester. “Het schepencollege liet duidelijk haar ongenoegen blijken aan projectontwikkelaar Immogra. We verwachten tegen begin september een omstandig antwoord met valabele redenen waarom er nog geen werklieden aan de slag zijn op ons Marktplein.”

(PVH – Foto LO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier