Werken klaverblad E403/A19 zullen nu plaatsvinden in laatste weekend van mei

© AWV
Jos Remaut

Er is een nieuwe datum bekend voor de werken op de A19 die eind april omwille van de slechte weersomstandigheden werden uitgesteld. De werken zullen nu plaatsvinden vanaf vrijdag 27 mei om 19 uur tot maandmorgen 30 mei om 6 uur. Er wordt dag en nacht doorgewerkt.

Er wordt gewerkt op de noordelijke parallelweg van de verkeerswisselaar in Moorsele. Daardoor zal het onmogelijk zijn om komende van de E403 de richting Ieper te nemen, en dit zowel voor wie uit de richting Brugge als uit de richting Doornik komt. En wie op de A19 komende van Kortrijk in de richting Ieper rijdt, zal op de verkeerswisselaar enkel kunnen afslaan op de E403 in de richting Doornik-Gent-Rijsel. De afslag richting Brugge en de uitrit nr. 1 ‘Gullegem’ zullen afgesloten zijn.

Omleggingen

Er is voorzien in volgende omleggingen :

° Wie, komende van Kortrijk, op de A19 de afrit Gullegem of de E403 richting Brugge wil nemen, moet doorrijden tot uitrit 2 (Menen) en daar keren. Terug aan het klaverblad in Moorsele gekomen, kan je dan wel de E403 richting Brugge op of de uitrit 1 Gullegem nemen.

° Wie komende van de E403 richting Ieper wil, moet omrijden via de A19 richting Kortrijk en dan in Kortrijk West een keerbeweging maken aan het knooppunt A19/R8. Idem voor wie via de oprit Gullegem naar Ieper wil.

° En wie via de oprit Gullegem richting Brugge wil, krijgt een flinke omlegging voorgeschoteld : de oprit nemen richting Kortrijk, de R8 volgen richting Kortrijk Zuid maar die dan dadelijk weer verlaten om de N8 te nemen richting Wevelgem, en dan tenslotte wat verderop aan de rotonde de oprit van de E403 te nemen in de richting van Brugge.

Bij slechte weersomstandigheden zullen de werken opnieuw uitgesteld worden naar een latere datum.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier