Werken in Vichtseweg: overlast in Mirakelstraat

Redactie KW

De werken aan de Vichtseweg in Nieuwenhove zorgen voor grote overlast in de smalle Mirakelstraat, althans in het deel dat naar de Deerlijkseweg leidt. Met uitzondering van het tweede deel van juli zal de hinder wellicht nog de hele zomer aanslepen.

Momenteel worden op de drukbereden weg tussen Waregem en Vichte de oude betonvakken op het rechterrijvak vervangen. Het T-kruispunt met de Mirakelstraat ontsnapt net aan de werken, waardoor het verkeer langs daar wordt omgeleid. Maar als auto’s en zeker vrachtwagens daar moeten kruisen, rijst er een groot probleem (zie foto), in die mate dat ook eigendommen van bewoners schade lijden. “Het stadsbestuur zal die op eigen kosten herstellen”, belooft schepen van Openbare Werken Bart Kindt (CD&V). “Dat is niet zolang geleden ook gebeurd na de werken in de Deerlijkseweg”, voegt schepen van Verkeer en Mobiliteit Kristof Chanterie (CD&V) eraan toe. “We overwogen om tijdelijk op eenrichtingsverkeer over te schakelen in de Mirakelstraat, maar dan zouden de bewoners bij het verlaten of terugkeren naar huis telkens een heel grote omweg moeten maken. Dat wilden we vermijden.”

Heraanleg fietspad

De aannemer giet nog deze week het nieuwe wegdek in de Vichtseweg, dat na een droogperiode van enkele dagen wellicht eind volgende week zal worden opengesteld, waardoor ook de omleiding in de Mirakelstraat tot het verleden behoort. Voor heel even maar. “Op 4 augustus wordt het deel van het fietspad tussen de garage en de brug, dat nog niet werd heraangelegd in rode klinkers, aangepakt. Daar zal ook de sloot worden verstevigd”, zegt schepen Kindt. De werken moeten opgeleverd zijn tegen 1 september. Pas dan zal ook de Mirakelstraat weer vrij kunnen ademen.

(TVW – Foto HD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier