Werken in centrum Marke volop aan de gang

Van aan het rond punt kan je de Rekkemsestraat inrijden richting Lauwe. Het verkeer dat richting Kortrijk moet, moet de omleiding volgen. © EDB
Redactie KW

In Marke zijn de werken in de Marktstraat nog niet afgelopen, maar gisteren, maandag 3 juli startten wel al nieuwe werken in de Rekkemsestraat.

Momenteel is de Marktstraat in Marke nog onderbroken door werken waar de klinkers hersteld worden. De Kloosterstraat mag je niet inrijden vanaf het rond punt aan Frituur De Natuur richting centrum. Normaal gezien zouden die onderhoudswerken morgen, woensdag 5 juli afgerond moeten kunnen worden.

Tijdelijk eenrichtingsverkeer

Ondertussen is Eandis wel al begonnen met de aanleg van een middendruk gasleiding in de Rekkemsestraat. Hiervoor is de helft van de rijweg nodig om met de graafmachines de werken te kunnen uitvoeren. Er werd in de Rekkemsestraat tijdelijk eenrichtingsverkeer ingevoerd in de richting van Lauwe. Het verkeer komende van Lauwe in de richting van Kortrijk moet via de Debrabanderestraat, Marktstraat en IJzerpoort richting Kortrijk rijden.

Doordat de werken in de Marktstraat dicht bij het centrum nog bezig zijn, moeten voertuigen die van Marke centrum komen ook eerst een deel van de Rekkemsestraat inrijden, om dan via de Debrabanderestraat dezelfde omleiding te volgen om richting Kortrijk te rijden. Tijdens de tweede fase van de werken die duren tot 10 juli, zal het verkeer via de Hemelrijkstraat, de Marktstraat en de Ijzerpoort moeten rijden.

Na het bouwverlof van de firma BMS die de werken in opdracht van Eandis uitvoert, zal er gewerkt worden van aan de Hemelrijkstraat tot en met de Markekerkstraat.

(EDB – Foto EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier