Werken in Bedevaartstraat in Tielt lopen twee weken vertraging op

De werken liggen enkele weken stil. (Foto LVA)
Lieven Vancoillie

Het is nog even wachten op de volledige afwerking van de Bedevaartstraat. Rekening houdend met nieuwe woningen op de site Vanmaele wordt nu al de oude riolering opgebroken. Dat zorgt voor enige vertraging.

De werken in de Bedevaartstraat zijn afgewerkt vanaf de Seyntexlaan tot en met het kruispunt met de 30-Zilverlingenstraat. Momenteel vindt het laatste deel van de werken plaats: het wegdek van de Bedevaarstraat wordt heraangelegd in het vak 30 Zilverlingenstraat tot aan de Blekerijstraat.

Nieuwe woningen op site Vanmaele

“Om al rekening te houden met de nutsvoorzieningen voor de nieuwe woningen op de site Vanmaele in de Bedevaartstraat, wordt de oude riolering onder het voetpad opgebroken. Zodoende kunnen de nutsleidingen verplaatst worden naar deze sleuf. Op die manier vermijden we latere aansluitputten in de rijweg voor de huisaansluitingen op de nutsleidingen”, aldus schepen Veerle Vervaeke.

Hierdoor zullen de werken aan het wegdek twee weken stil liggen, terwijl de riolering en de nutsvoorzieningen worden aangepast. De werken lopen zo twee weken vertraging op : de verwachte einddatum is eind december 2017. (LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier