Werken aan Torhoutsesteenweg in Oostende zorgen nu al voor problemen

De Torhoutsesteenweg werd volledig afgesloten. Het is de drukste invalsweg van de stad. © JRO
Redactie KW

Maandag gingen de werken van start op de Torhoutsesteenweg, vanaf de Stuiverstraat tot aan de Rosmolenstraat. Daarbij werd het volledige stuk Torhoutsesteenweg afgesloten, met veel onbegrip tot gevolg.

Handelaars klagen dat ze niet voldoende en ruim op tijd ingelicht werden van de werken, buurtbewoners klagen er dan weer over dat Oostende een doolhof geworden is. Of zoals Mario Ureel (40) het omschrijft: “Geen mens weet nog waar hij wel of niet door kan met zijn wagen.”

Hannie Rosseel (43) woont in de Stuiverstraat. Op de hoek met de Elisabethlaan werden bijkomende verkeerslichten geplaatst om het verkeer om te leiden. “Alle verkeer komt nu door mijn straat door de omleiding. Daarnaast werden heel wat parkeerplaatsen weggenomen opdat de bussen hun bocht zouden kunnen nemen”, aldus Hannie. “We hebben al zoveel problemen omtrent parkeerplaatsen. Ik vraag me ook af of onze straat wel bestand is tegen dergelijk zwaar verkeer.”

“Aderlating voor handelaars”

Ook Francine Crombez (59) van bloemenzaak De Bloemenkorf op de Torhoutsesteenweg zegt niet op tijd verwittigd te zijn geweest. “Ik ben er totaal niet over te spreken dat we amper enkele dagen voorheen op de hoogte werden gebracht van de werken”, vertelt Francine. “Op 2 februari was er een infoavond, ik kon er niet aanwezig zijn wegens ziekte. Op 7 februari nam ik zelf contact op met de bevoegde diensten om te weten hoe de vork aan de steel zat. Daar vernam ik dat ze de Torhoutsesteenweg volledig zullen afsluiten. Enkel doorgaand verkeer richting Gistel is mogelijk. Automatisch betekent dat een serieuze aderlating voor de handelaars in dat stuk. Met Valentijn in het vooruitzicht is dat een serieuze streep door de rekening van een bloemist.”

De werken zouden duren tot half april, tot dan blijft één van de drukste invalswegen in Oostende afgesloten voor het verkeer.

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier