Werken aan ring rond Waregem schuiven op door bijkomende nutswerken

30/09/16 om 10:17 - Bijgewerkt om 10:14

In mei en juni 2016 voerde de aannemer van de hoofdwerken voor de herichting van de R35 in Waregem sonderingen uit. Daaruit blijkt dat er nog steeds nutsleidingen niet op de voorziene plaats liggen.

Werken aan ring rond Waregem schuiven op door bijkomende nutswerken

Om de eigenlijke hoofdwerken zonder problemen en met zo weinig mogelijk hinder te kunnen uitvoeren, moeten deze nutsleidingen eerst nog verplaatst te worden vooraleer de hoofdwerken kunnen opstarten.

De nutswerken aan de ring van Waregem startten in november 2015 en werden eind april 2016 beëindigd. Vervolgens voerde de aannemer van de hoofdwerken in mei en juni sonderingen uit. Bij sonderingen gaat men bij wijze van steekproef na waar de nutsleidingen zich onder de grond bevinden. Uit deze proeven is gebleken dat er nog een aantal nutsleidingen niet diep genoeg liggen om de hoofdwerken zonder risico te kunnen uitvoeren.

Tijdens overlegmomenten tussen AWV, de nutsmaatschappijen, de aannemer en het stadsbestuur van Waregem werd nagegaan hoe deze situatie het best kan aangepakt worden met een minimum aan hinder naar de bevolking en omwonenden toe. Het uitgangspunt is dat we alle risico's op stilstand van de hoofdwerken tijdens uitvoering willen vermijden. De nutsleidingen die niet diep genoeg liggen zullen eerst verplaatst worden vooraleer de hoofdwerken zullen starten. De nutsmaatschappijen stellen momenteel een nieuwe planning op. Van zodra hun planning gekend is kan ook de nieuwe planning voor de hoofdwerken daarop afgestemd worden.

Aangezien de hoofdwerken dus niet, zoals eerst voorzien, tegen eind oktober 2016 zullen kunnen opstarten, zal de bewonersvergadering van 6 oktober uitgesteld worden naar een latere datum.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!