Werken aan oprittencomplex Gullegem op A19 nog maar eens uitgesteld

Jos Remaut

De asfalteringswerken aan het op- en afrittencomplex nr.1 Gullegem en de parallelweg van de verkeerswisselaar met de E403 zouden normaal in het weekend van 10 en 11 september plaatsvinden, maar schuiven nu door naar het eerste weekend van oktober.

Dit is dan meteen al de vierde datum die door het agentschap Wegen en Verkeer geprikt wordt. Deze werken stonden aanvankelijk gepland voor eind april, maar moesten toen worden doorgeschoven omwille van het te slechte weer. Het zou nu eind mei worden, maar uitgerekend in het laatste weekend van mei was het wéér archislecht weer. Opnieuw uitstel dus, en nu mikte men meteen maar op het tweede weekend van september. De aankondigingsborden liet men meteen maar staan, met aangepaste datum.

Maar ook deze zal nu opnieuw moeten worden aangepast, want de werken worden wéér doorgeschoven. Niet omdat men slecht weer veracht deze keer, wel omdat de werken nu zouden samenvallen met de grootse werken van de derde fase van het structureel onderhoud van de A19 tussen Moorsele en Wervik. Doordat bij die werken in Menen de oprit richting Ieper gesloten is, moet men van Menen uit eerst richting Kortrijk rijden om in Moorsele de keerbeweging te maken, dus moet de verkeerswisselaar daar volledig kunnen openblijven in de richting Ieper.

Zaterdag 1 en zondag 2 oktober wordt nu dus de nieuwe datum. Tenzij er weer iets tussenkomt natuurlijk, want de grote werken op de A19 tussen Moorsele en Wervik zullen normaal gezien pas op vrijdag 30 september klaar zijn.

Grote werken op A19 tussen Moorsele en Wervik

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier