Werken aan Izegemsestraat liggen stil, aangelegde riolering moet er weer uit

08/09/16 om 15:50 - Bijgewerkt om 20:28

De voegen sluiten niet zoals het hoort, door een onstabiele ondergrond.

Werken aan Izegemsestraat liggen stil, aangelegde riolering moet er weer uit

© GF

De Izegemsestraat in Rumbeke wordt heraangelegd, maar momenteel zijn de werkzaamheden er tijdelijk stilgelegd. De werf is er op sommige plaatsen herschapen tot een modderpoel.

De reden is de onstabiele en ondraagkrachtige ondergrond. Dit heeft er toe geleid dat de al aangelegde riolering (ca. 80 m) in de Izegemsestraat na dichten van de sleuf geleidelijk aan is beginnen zetten, waardoor de voegen niet sluiten zoals het hoort.

Een waterproef heeft aangetoond dat de aangelegde riolering daardoor niet waterdicht is. Daarom moeten de buizen terug opgebroken en opnieuw aangelegd worden. Ondertussen wordt de ondergrond verbeterd zodat deze toch voldoende draagkracht zal hebben.

Deze week wordt er met extra filters verder aan bronbemaling gedaan, begin volgende week wordt dan de riolering (vanaf kruispunt Zeger Maelfaitstraat) terug opgebroken en gespoeld. Afhankelijk van de draagkracht van de ondergrond, wordt vanaf 19 september de riolering opnieuw aangelegd en verder gewerkt.

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!