Werken aan de Herdersbrug gaan maandag van start

28/05/15 om 17:42 - Bijgewerkt om 17:42

Het doorgaand verkeer op de rijbaan wordt onderbroken ter hoogte van alle werken.

Werken aan de Herdersbrug gaan maandag van start

Het wegdek en de onderbouw van een deel van de Dudzeelse Brug - in de volksmond Herdersbrug genoemd - moet dringende herstellingswerken ondergaan. De werken konden nog net uitgesteld worden tot na de werken aan de Boudewijnbrug, maar moeten uit veiligheidsoverwegingen nog voor het bouwverlof worden uitgevoerd. De werken aan de brug zullen - in normale omstandigheden - maximaal 4 weken duren. In opdracht van MBZ zal de aannemer voor het grootste deel van de werken zowel overdag als 's nachts werken om de uitvoeringstermijn zo kort mogelijk te houden.

Alle werken gelijktijdig

In de omgeving van de Dudzeelse Brug moeten met het oog op de aanleg van de A11 ook nog enkele werken worden uitgevoerd, om nieuwe wegen te verbinden met de bestaande N348 Stationsweg en de N348 Havenrandweg-Zuid. Bovendien is het wegdek van de N348 Stationsweg vanaf de Dudzeelse Brug tot en met het kruispunt van de Ter Doeststraat in zeer slechte staat, en ook dringend aan herstel toe.

Al deze werken worden gelijktijdig uitgevoerd, zodat de totale termijn van de verkeershinder maximaal beperkt blijft. Gelijktijdig zullen ook de brugpijlers van het viaduct van de A11 over het Boudewijnkanaal worden aangevat in de Ter Doeststraat.

Er is ter hoogte van de werken geen doorgaand verkeer mogelijk, behalve voor de brandweer en andere hulpdiensten, bewoners van de N348 Stationsweg en fietsers en voetgangers.

Verkeer wordt omgeleid

Het havenverkeer en het doorgaand verkeer tussen de N31 Expresweg en de N49 Expresweg wordt omgeleid via de N31 Expresweg; de N34 Kustlaan / Isabellalaan; de N350 A. Ronsestraat en de N348 Havenrandweg-Zuid; de N376 Westkapelse Steenweg / Dudzelestraat. Deze omlegging wordt aangeduid in beide rijrichtingen.

Het bestemmingsverkeer tussen Knokke / Westkapelle en Brugge wordt omgeleid via de N376 Westkapelse Steenweg en de N376 Dudzeelse Steenweg naar de R30 Sint-Pieterskaai. Ook deze omlegging wordt aangeduid in beide rijrichtingen.

Het verkeer met bestemming in de bedrijvensite van de Pathoekeweg wordt via de N31 Expresweg omgeleid naar de N371 Blankenbergse Steenweg en de Kolvestraat (industriegebied Blauwe Toren).

Het verkeer met bestemming in de havensite L. Coiseaukaai wordt via de N31 Expresweg omgeleid naar de N371 Blankenbergse Steenweg; vervolgens via de R30 Sint-Pieterskaai naar de Havenstraat en L. Coiseaukaai.

Het verkeer met bestemming Lissewege wordt omgeleid via de N31 Expresweg naar de Stationsstraat in Lissewege; of voor het verkeer komende van Dudzele, via Zeebrugge (langs de N350 A. Ronsestraat; N34 Isabellalaan / Kustlaan en N31 Expresweg).

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!