Werken aan de Capronstraat in Ieper worden nu toch afgewerkt

Redactie KW

De aannemer die werd aangesteld voor de werkzaamheden aan de Capronstraat in Ieper zal nu toch morgen van start gaan. Zo zullen de werkzaamheden toch nog afgewerkt worden voor het begin van het schooljaar.

Normaal moesten de geplande asfaltwerken van de Capronstraat op 24 augustus worden aangevat, maar dat is niet gebeurd. De aannemer was eerst van plan om pas vrijdag met de werken aan te vangen. Het Agentschap Wegen en Verkeer en ook de stad Ieper waren het daarmee niet eens en er volgde een overleg waarbij de aannemer riskeerde in gebreke gesteld te worden. Na het spoedoverleg besliste de aannemer om nu toch morgen al van start te gaan met de werken. “Wij hadden de diverse schooldirecties ons woord gegeven, de aannemer trouwens ook, dat alles vóór de start van het schooljaar in orde zou zijn. Dit zodat de scholen bij de start van het schooljaar met hun leerlingen die met de fiets naar school komen, de nieuwe verkeersregeling konden leren kennen. Dat zou dus niet kunnen en daarom werd er tijdens een spoedvergadering overleg gepleegd en kwam de aannemer uiteindelijk toch over de brug”, vertelt schepen Stephaan De Roo. “Het werk wordt nu toch afgemaakt in die zin dat morgen (woensdag) en overmorgen (donderdag) het wegdek zal verwijderd worden. Vrijdag zal de nieuwe asfaltlaag worden gegoten en maandag, één dag vóór de start van het schooljaar, zal het werk dus af zijn. Dit tot mijn grote opluchting,” aldus de schepen. (HV)

Het verkeer dat van de Oudstrijderslaan komt zal worden omgeleid via de Dikkebusseweg en de Capucienenstraat. Dat vanuit de Poperingseweg moet zijn weg zien te vinden via de Capucienenstraat. Het verkeer vanuit de Haiglaan en de Elverdingestraat moeten het doen via de Maloulaan. (HV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier