Werkbezoek van minister Galant aan Ieper en Poperinge in het teken van betere spoorverbindingen

Redactie KW

Minister van mobiliteit Jacqueline Galant heeft dinsdag een werkbezoek gebracht aan Ieper en Poperinge. Wie haar ook aansprak, ze hadden maar één duidelijke vraag: een betere dienstverlening via het spoor in de regio.

Zowel volksvertegenwoordiger Sabien Lahaye-Battheu uit Poperinge als de Ieperse burgemeester Jan Durnez, Iepers schepen van Mobiliteit Dominique Dehaene en de Heuvellandse burgemeester Marc Lewyllie hebben bij het bezoek van de minister aangedrongen op een betere dienstverlening via het spoor.

Ook Patrice Bakeroot van Voka en Resoc Westhoek onderstreepte het belang van goede spoorverbindingen, ook voor het vervoer van goederen. Nu het goederenstation van Ieper vermoedelijk verdwijnt – dat is alleszins wat de NMBS van plan is – zou Ieper op dat vlak uit de boot kunnen vallen.

Werkbezoek van minister Galant aan Ieper en Poperinge in het teken van betere spoorverbindingen

De minister kreeg nog meer vragen voor de voeten geworpen. Of de perrons verlaagd konden worden om het nemen van de trein te vergemakkelijken voor senioren en andersvaliden, en of er een lift in de tunnel voorzien kan worden onder de sporen in het station van Ieper. Ook het traject Poperinge-Brussel, waarover nu elf minuten langer wordt gereden dan vroeger, en de lange wachttijd in Kortrijk hoorden bij de verzuchtingen.

Minister Galant zei na het werkbezoek beter te begrijpen waar de noden liggen. Zonder vooruit te lopen op de feiten liet ze toch uitschijnen dat het verlagen van de perrons één van de prioriteiten is, naast de totale vernieuwing van de Lijn 69 Poperinge-Kortrijk. Maar meteen gaf de minister ook aan dat er moet worden bespaard en dat er moet wordt samengewerkt met de NMBS en Infrabel. “Die laatsten zijn momenteel bezig met een studie over een nieuw vervoersplan. Pas dan kunnen duidelijke afspraken en investeringen worden gepland”, aldus minister Galant.

(HV – Foto’s EF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier