Wegenwerken Oeselgem na vier maand vertraging voorbij

Redactie KW

Sinds donderdagnamiddag is de doortocht tussen Wakken en Oeselgem via de Wakkensesteenweg opnieuw verzekerd.

De laatste fase van de dorpskernvernieuwing zit er officieel op, vier maand na de verwachte voltooiingsdatum. De aannemer beet de voorbije weken herhaaldelijk zijn tanden stuk op het koude weer, waardoor het asfalt pas met veel vertraging kon worden gegoten.

De dorpskernvernieuwing van Oeselgem ging in mei 2016 al van start. Onder andere de Brugge- en Deinzestraat kregen een nieuwe asfaltlaag, heraangelegde voetpaden en nieuwe fietssuggestiestroken. Ook het Kerkplein werd heraangelegd in roodbruine klinkers.

Eind oktober hief de gemeente al het glas met de inwoners op de afwerking van het Kerkplein. Daarna zou enkel nog een achtste en laatste fase volgen: de afwerking van een deel Wakkensesteenweg tussen het Kerkplein tot net voorbij café ‘t Hof van Vlaanderen. Normaal moesten die werken op 17 november afgelopen zijn, tot het weer meermaals spelbreker bleek te zijn.

“Brute pech”, zo omschrijft burgemeester Koenraad Degroote (Eendracht) de grote vertraging die er bij de laatste fase van de dorpskernvernieuwing optrad. “Het is nog maar zelden gebeurd dat koude een aannemer zoveel parten kon spelen. In december waren er al eens sneeuwbuien en ook de voorbije maanden dook het kwik herhaaldelijk onder nul.” Half februari goot de aannemer dan toch de onderlaag van het asfalt, maar dat karwei moest opnieuw gedaan worden wegens de lage temperaturen bij het gieten. “Het zorgde allemaal voor flink wat vertraging en dat was uiteraard voor niemand fijn”, aldus de burgemeester. “We zijn blij dat alles nu alsnog goed afgewerkt is.”

(vadu)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier